Apple Silicon

'MacBook met Apple-chip nog dit jaar, nieuwe iMac in 2021'

31 augustus 2020 14:26 Aangepast: 31 augustus 2020 14:42

Apple zou eind dit jaar de 12-inch MacBook herintroduceren, voorzien van een eigen Apple-chip. Een vernieuwde iMac, ook met een nieuwe Apple-chip, in de tweede helft van 2021 volgen.

Dat meldt The China Times, op basis van ingewijden in de productieketen.

Apple stopte een jaar geleden met de verkoop van de 12-inch MacBook. Nu zou de kleine laptop terugkeren met een A14X-chip. Dat zou een krachtigere variant zijn op de Apple A14-chip die in de aanstaande iPhone 12-modellen wordt verwacht.

De Apple A14X-chip zou ook in het nieuwe model van de iPad Pro komen. Voorgaande modellen van de iPad Pro gebruiken ook al krachtigere versies van iPhone-chips.

'Accuduur tot 20 uur'

De 12-inch MacBook zou dankzij de A14X-chip een accuduur van 15 tot 20 uur hebben. Eerder berekende YouTuber Luke Miani dat de A14X zich qua prestaties mogelijk kan meten met Intels snelste Core i9-chips.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple onthult nieuwe iMac met 27 inch-scherm

Vernieuwde iMac

Apple zou in de tweede helft van 2021 ook met een totaal vernieuwde iMac komen. Ook die computer zou voorzien worden van een eigen Apple-chip, en ook van een GPU van Apple-makelij. Apple gaf de iMac onlangs nog enkele upgrades, maar het ontwerp is daarbij niet veranderd.

In juni kondigde Apple zijn langverwachte stap naar eigen chips voor Mac-computers aan. iPhones en iPads gebruiken al jaren Apple-chips, voor de Mac bleef Apple echter chips bij Intel kopen. De stap naar eigen chips zal volgens Apple twee jaar duren, vanaf dat moment stopt het bedrijf helemaal met de verkoop van Intel-Macs.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van