Tech

'Huawei heeft met cloudtak nog toegang tot technologie VS'

31 augustus 2020 11:31 Aangepast: 31 augustus 2020 11:52
Beeld © Getty

Huawei gaat zich steeds meer richten op zijn groeiende clouddiensten. Het Chinese bedrijf, dat gebukt gaat onder Amerikaanse sancties, zou met cloudactiviteiten nog toegang hebben tot chips in de VS.

De sterk groeiende cloudtak van Huawei houdt zich onder meer bezig met gegevensverwerking en opslag van data. Ook heeft Huawei via de cloud toegang tot techniek met betrekking tot kunstmatige intelligentie. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.

Sinds begin dit jaar heeft Huawei de aandacht voor de cloudddivisie vergroot, waarbij deze bij het bedrijf nu een evengrote rol speelt als de de smartphone- en telecomdivisie, meldt de FT.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VS strenger voor Huawei, nog geen actie tegen Alibaba

Zwarte lijst

De VS zetten Huawei en andere Chinese bedrijven eerder op een zwarte lijst, omdat ze een gevaar voor de nationale veiligheid zouden zijn. Onlangs kwamen daar tientallen Huawei-partners bij.

Met die stap wil de regering-Trump voorkomen dat Huawei exportcontroles kan omzeilen voor het verkrijgen van elektronische componenten die zijn ontwikkeld of geproduceerd met behulp van Amerikaanse technologie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tweede Kamer wil uitleg over deal Huawei en universiteiten

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van