Bioscoop

Tenet brengt 45 miljoen euro in het laatje

31 augustus 2020 06:30 Aangepast: 31 augustus 2020 09:31

Christopher Nolans nieuwste film Tenet heeft, gezien de omstandigheden, een goede start gemaakt. In de 41 landen waar de film uitkwam, harkte de actiefilm 53 miljoen dollar (45 miljoen euro) binnen, meer dan analisten hadden verwacht.

De film is de eerste grote titel die uitkomt na de wereldwijde sluiting van de bioscopen in verband met het coronavirus. In twee grote markten, China en de VS, gaat Tenet pas volgende week draaien. Slechts de helft van de Amerikanen kan dan naar de bioscoop: in grote staten als New York en Californië mogen filmhuizen nog niet open.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Filmreview: Tenet moet je voelen

Tenet had een productiebudget van zo'n 200 miljoen dollar en daar kwam nog een flink bedrag bovenop voor de marketing van de film. Toch is studio Warner erg tevreden met de eerste resultaten. In een statement bedankte bestuursvoorzitter Toby Emmerich de bioscoopexploitanten voor hun inzet rond de heropening van filmtheaters. "Dit zijn ongekende omstandigheden voor een filmrelease. We weten dat we een marathon rennen en geen sprint, en kijken ernaar uit deze film wereldwijd nog vele weken te kunnen vertonen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van