Geen internet of tv

Klanten provider Delta weer online na 'enorme' ddos-aanval

29 augustus 2020 10:02 Aangepast: 29 augustus 2020 11:37
Beeld © iStock

De provider Delta, die vooral in Zeeland actief is, had vrijdag grote problemen nadat het was getroffen door een ddos-aanval. Ook enkele andere Nederlandse providers werden de afgelopen dagen aangevallen.

Als gevolg van de ddos-aanval zaten veel Delta-klanten in het zuidwesten van het land vrijdag lange tijd zonder internet, televisie en telefonie.

De provider spreekt van een "enorm grote" aanval. "We blijven continu werken aan oplossingen om deze DDoS-aanval af te wenden", liet Delta weten. Door de cyberaanval op de provider werkten ook de pinautomaten in de parkeergarages in Middelburg niet.

Verbindingen weer stabiel

Zaterdagochtend waren de problemen opgelost. "Er zijn geen nieuwe aanvallen geweest. De verbindingen zijn weer stabiel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Politie doorzoekt woningen in onderzoek aanbieder ddos-aanvallen

Bij een ddos-aanval worden computersystemen overspoeld met verkeer, meestal via apparaten die door hackers zijn gekaapt en centraal worden aangestuurd. De servers bezwijken onder de druk en lopen vast. Zulke aanvallen zijn online vrij eenvoudig te bestellen.

Meer ddos-aanvallen

Op woensdag was de provider Online het doelwit van een ddos-aanval, waardoor klanten enkele uren uit de lucht waren. Ook de providers Freedom Internet en Caiway kregen te maken met ddos-aanvallen. Een verband tussen de aanvallen is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie doorzoekt woningen in onderzoek aanbieder ddos-aanvallen

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van