Ga naar de inhoud
Strijd om TikTok

'Walmart wil TikTok samen met Microsoft overnemen'

De Amerikaanse tak van de Chinese video-app TikTok zou binnen een paar dagen worden verkocht. Microsoft is de waarschijnlijke koper, zeggen bronnen tegen CNBC. Supermarktketen Walmart wil met Microsoft samenwerken rond de overname van TikTok.

De overname van de Amerikaanse, Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse onderdelen van TikTok zou volgens CNBC volgende week al rond komen. Mayer werd niet bij gesprekken met Microsoft betrokken, zeggen de bronnen van de Amerikaanse nieuwszender.

De vertrokken topman wilde TikTok als een onafhankelijk bedrijf runnen, niet als onderdeel van een groter techbedrijf. Dat zou het waarschijnlijk wel worden wanneer Microsoft de koper zou zijn. 

Verbod in VS dreigt

In de Verenigde Staten dreigt een verbod op de app. TikTok is namelijk onderdeel van het Chinese ByteDance en de Amerikaanse regering vreest dat de app veel te veel data van Amerikaanse gebruikers verzamelt, die vervolgens weer in handen van de Chinese overheid kunnen komen.

President Donald Trump heeft daarom per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan is verkocht.

Japanse
Lees ook
Japanse investeerder wil TikTok overnemen, Google niet

Walmart wil met Microsoft meedoen

Gesprekken over een overname worden momenteel volop gevoerd. De Amerikaanse tak van TikTok zou 20 miljard tot 30 miljard dollar moeten opleveren. Ook het Japanse SoftBank wordt genoemd als mogelijke koper.

Winkelketen Walmart wil volgens CNBC samen met Microsoft bieden op TikTok. Walmart zou zo de concurrentie met Amazon kunnen opvoeren. De supermarktgigant wil zijn eigen abonneedienst lanceren, een rivaal voor Amazon Prime, die onder meer toegang tot tv-programma's en films moet bieden. Ook ziet Walmart met TikTok kansen op het gebied van verkoop van producten aan gebruikers en het aanbieden van advertenties. 

'Oracle doet bod'

Softwareconcern Oracle zou ook een bod hebben gedaan op de Amerikaanse tak van TikTok, meldt TheWrap. Het bod van Oracle zou bestaan uit 10 miljard dollar in contanten plus 10 miljard dollar in eigen aandelen. Ook zou de huidige eigenaar ByteDance de eerste twee jaar de helft van de winst ontvangen die TikTok zou maken.

Volg Bright ook op TikTok

TikTok-topman
Lees ook
TikTok-topman stapt op nu verbod op app dreigt
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van