Dunne randen

'Details over nieuwe iPad Air uitgelekt'

27 augustus 2020 17:15 Aangepast: 27 augustus 2020 20:59
Beeld © DuanRui

De volgende iPad Air zou volgens een gelekte handleiding dunnere schermranden en een vingerscanner in de powerknop krijgen.

De lekker DuanRui toont foto's van een vermeende Spaanstalige versie van de handleiding van de iPad Air 4. Te zien is dat de tablet lijkt op de iPad Pro, met dunne schermranden, afgeronde schermhoeken en geen thuisknop meer.

De afgelopen jaren zat de Touch ID-vingerafdrukscanner in de thuisknop van iPads. De iPad Pro heeft net als recente iPhones een gezichtsscanner, de iPad Air 4 zou in plaats daarvan een vingerscanner in de powerknop krijgen. Bij iPads is dat niet eerder gebeurd; MacBooks hebben wel al jaren een stroomknop met ingebouwde vingerscanner.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Review: slimme toetsenborden voor de iPad

USB-C en Smart Connector

De iPad Air 4 zou daarnaast de eerste met usb-c-aansluiting zijn. Tot toe toe verscheen alleen de iPad Pro met die aansluiting, de overige iPads worden nog met Lightning-poort geleverd. Op de achterkant van de iPad Air 4 zou een Smart Connector zitten, voor het aansluiten van apparaten zoals de Magic Keyboard.

Het wordt niet duidelijk welk schermformaat de nieuwe iPad Air heeft. Gezien de tablet op de Magic Keyboard zou moeten passen, gaat het vermoedelijk om 11 inch: hetzelfde formaat als de kleinste iPad Pro. Mogelijk wordt de nieuwe iPad Air onthuld tijdens Apple's presentatie van de nieuwe iPhones en Apple Watch. Die presentatie is gewoonlijk in september.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore