Bright Review

Rodeostier meets game: stap op een VR-mountainbike

27 augustus 2020 16:16 Aangepast: 27 augustus 2020 16:18

In een fietswinkel in Amsterdam staat een kruising tussen een rodeostier en een game: de Danny MacAskill VR Ride Out. De ervaring is voor iedereen gratis te beleven. Bram van Dijk probeerde het voor Bright.

Danny MacAskill is een van ‘s werelds bekendste mountainbikers. Niet omdat hij kampioenschappen heeft gewonnen, maar omdat hij op YouTube video’s publiceert waarin hij de ene na de andere extreme truc doet op zijn fiets. Zo reed hij op de rand van een brug ver boven een Zwitsers riviertje en fietste hij op de meest onherbergzame bergen van Schotland. 

Precies deze twee ervaringen zijn nu te beleven in de hippe fietsenwinkel Ride Out in Amsterdam. Door plaats te nemen op een speciaal omgebouwde mountainbike en een VR-bril op te zetten, kan de deelnemer een beetje in de buurt komen van de ervaring van MacAskill. 

Door te trappen, te remmen en te sturen beweeg je je door het virtuele landschap. De fiets staat op een plateau dat normaal gesproken gebruikt wordt bij vrachtwagensimulaties, dus de fiets reageert op wat je in de VR-ervaring tegenkomt. Zo voelt het echt alsof je over een steen rijdt. Bij het van de klif afrijden gaat het beeld op zwart en voel je gelukkig niets.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VR-festival in Amsterdam: 'Alle brillen worden schoongemaakt'

Mijn ervaring

Bij het opstappen op de fiets voelt het alsof je op een rodeostier gaat zitten, omdat het even duurt voordat je de controle krijgt. De ervaring ziet er erg goed uit en het is verbazingwekkend hoe snel je erin wordt getrokken. Het reageert snel op je bewegingen en vooral het plateau dat met je mee schudt en naar voren gaat hangen als je afdaalt, heeft een bijzondere werking.

Wel was ik - als een van de enigen tijdens de demonstratie - behoorlijk misselijk toen ik er vanaf stapte, dus voor mensen met een zwak gestel is het niet helemaal aan te raden. 

Gratis

Voor alle anderen is het erg gaaf om een keer mee te maken. De ervaring staat tot in ieder geval nog tot het einde van het jaar in de winkel. Iedereen kan op eigen risico, maar wel onder begeleiding, op de VR-fiets stappen. Een tijdslot reserveer je bij Ride Out.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van