Amazon Halo

Amazon brengt slimme armband met emotiescan uit

27 augustus 2020 16:17 Aangepast: 27 augustus 2020 16:35
Beeld © Amazon

Amazon heeft zijn eerste fitnessarmband uitgebracht. Het apparaatje houdt het vetpercentage en het humeur van de gebruiker bij.

De Amazon Halo heeft in tegenstelling tot veel concurrerende producten, zoals de Apple Watch en Fitbit-apparaten, geen schermpje. Het armbandje werkt samen met een app voor iPhone en Android.

Humeur volgen

Met de optie Tone kan het humeur van de gebruiker in kaart worden gebracht. De armband luistert dan gedurende de dag naar de stem van de gebruiker, en kan op basis van toonhoogte, intensiteit, ritme en tempo de emotionele toestand bepalen.

De analyse van die stemopnames gebeurt op het toestel van de gebruiker, en wordt volgens Amazon nooit naar servers verzonden en nooit door mensen beluisterd. Gebruikers kunnen de microfoon op de Halo op elk moment uitschakelen.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook:

Smartwatch als corona-voorspeller?

Virtueel vetpercentage

Ook kunnen gebruikers met de camera van hun telefoon een 3D-scan van hun lichaam maken, om zo hun vetpercentage in kaart te brengen. Dat werkt volgens Amazon nauwkeuriger dan met slimme weegschalen. Met de functie kunnen gebruikers ook kijken hoe hun lichaam eruit ziet met een hoger of lager vetpercentage.

Om jonge gebruikers te beschermen is de functie pas vanaf 18 jaar te gebruiken. Ook is gedacht aan gebruikers met een eetstoornis of een vervormd beeld van het eigen lichaam. Het is niet mogelijk om de lichaamsscan te bekijken als er sprake is van gevaarlijk lage waarden lichaamsvet. De app waarschuwt voor de negatieve gevolgen van zulke lage waarden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe Fitbit-watch houdt stress bij

Eerst in de VS

De Halo biedt daarnaast gangbare functies zoals het tellen van stappen, bijhouden van het slaapritme en meten van de temperatuur van de gebruiker. De armband heeft een bewegingssensor, temperatuursensor, hartslagmeter, twee microfoons, een LED-indicatielampje en een knop om de microfoons in of uit te schakelen.

De Amazon Halo komt eerst in de VS op de markt en gaat 99,99 dollar kosten, voor geavanceerde functies is een abonnement van 4 dollar per maand nodig. In eerste instantie wordt de armband alleen op uitnodiging verkocht, voor de verlaagde prijs van 64,99 dollar. 

Of en wanneer Amazon Halo in Nederland beschikbaar zal zijn, is niet bekend. Amazon verkoopt in Nederland nog niet al zijn eigen gadgets. Het bedrijf bracht eerder dit jaar wel de Amazon Fire TV Stick in ons land op de markt.

Concurrent Fitbit presenteerde eerder deze week een nieuwe smartwatch die onder andere het stressniveau van de drager bijhoudt.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore