Twee-in-één

Ikea's nieuwe Lego-opbergdoosjes zijn zelf ook een Lego-set

27 augustus 2020 12:49 Aangepast: 27 augustus 2020 12:51
Beeld © Ikea

Ikea en Lego brengen samen opbergdoosjes op de markt waar met Lego op gebouwd kan worden.

De nieuwe BYGGLEK-lijn van Ikea bestaat uit verschillende witte opbergdoosjes voor Lego. De deksels en randen zijn voorzien van de bekende Lego-noppen, zodat er op en aan de doosjes met Legosteentjes gebouwd kan worden. Ook kunnen de doosjes makkelijk gestapeld en gekoppeld worden.

Het idee achter de doosjes is volgens Ikea om het speelproces van kinderen niet te onderbreken met de wens van ouders om op te ruimen. "Waar volwassenen vaak een rommeltje zien, zien kinderen een stimulerende creatieve omgeving, en BYGGLEK zal helpen de kloof tussen die twee blikken te overbruggen", zegt Ikea-ontwerper Andreas Fredriksson.

De doosjes als Lego-tentoonstelling. De doosjes als Lego-tentoonstelling.

In oktober bij Ikea

De BYGGLEK-lijn bestaat uit vier producten: een set met drie kleine doosjes (9,99 euro), een set met twee middelgrote dozen (12,99 euro) en een set met twee grote dozen (14,99 euro).

Ikea biedt ook een set speciale Legosteentjes waarmee de doosjes tot creatieve huizen omgebouwd kunnen worden. Die set bestaat uit 201 steentjes en kost 14,99 euro. De doosjes zijn vanaf 1 oktober bij Ikea te koop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste indruk: Lego Super Mario is meer een game dan een bouwpakket

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van