Slimme lampen

Philips Hue-maker Signify komt met goedkoper alternatief WiZ

27 augustus 2020 11:34
Beeld © WiZ

Philips Hue-maker Signify nam vorig jaar concurrent WiZ Connected over. WiZ brengt nu nieuwe lampen en slimme accessoires uit op de Nederlandse markt.

De slimme verlichting van WiZ kan opvallend genoeg niet samenwerken met de Philips Hue-lampen. De lampen van Hue werken het beste samen met een speciale hub en sinds kort ook via bluetooth, terwijl WiZ-producten via wifi of bluetooth werken.

WiZ heeft slimme lampen met warm- tot koelwit licht vanaf 12,99 euro, gekleurde lampen vanaf 16,99 euro en zogenoemde filamentlampen vanaf 13,99 euro. Zulke lampen hebben het uiterlijk van ouderwetse lampen met een gloeidraad.

WiZ heeft daarnaast een afstandsbediening en een slimme stekker voor beide 16,99 euro en een bewegingssensor voor 19,99 euro. Ook zijn er tafellampen en uitbreidbare lichtstrips, allemaal voor 49,99 euro.

De lampen werken met een bestaand wifi-netwerk zonder benodigde hub. Ze zijn te bedienen via onder meer Siri Shortcuts, Google Assistent en Amazon Alexa. Bediening via Apple HomeKit is niet mogelijk, bij Philips Hue kan dat wel. Gebruikers kunnen dan meerdere scènes maken, waarbij groepen lampen met één knop of commando geschakeld kunnen worden.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van