Ga naar de inhoud
Bright Podcast 🎤

Smartwatch als corona-voorspeller?

Smartwatches en fitnesstrackers krijgen steeds meer gezondheidsfuncties. Gaan ze ons straks vertellen of we ziek zijn, en zelfs of we corona hebben nog voordat we zelf iets voelen? We praten erover in de Bright Podcast.

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Fitbit kondigde deze week zijn nieuwe smartwatch Sense aan. Het horloge heeft een nieuwe sensor die het stressniveau van de gebruiker zou kunnen meten, naast allerlei andere sensoren voor hartslag, beweging, huidtemperatuur en het zuurstofgehalte in het bloed.

Met zulke techniek weet zo'n smartwatch steeds beter hoe de drager er fysiek bij staat, en dat kan grote resultaten opleveren. Fitbit claimt zelfs al met 50 procent zekerheid corona-besmettingen te kunnen herkennen voordat er symptomen optreden. Moeten we voor onze gezondheid allemaal aan de smartwatch? We bespreken het in deze Bright Podcast. 

Luister de podcast:

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Film: Tenet, de nieuwste van Christopher Nolan (Inception, Interstellar). Bright-hoofdredacteur Erwin zag 'm al, en kwam overdonderd terug. Een ingewikkeld maar meeslepend verhaal, prachtige beelden en een licht verstoord wereldbeeld als je naar buiten loopt. Als je dan toch voor het eerst in maanden naar de bioscoop gaat, ga dan voor deze film. Extra tip: kijk de 70mm-versie, in Amsterdam en Rotterdam.

App: browser Chrome heeft een nieuwe functie voor het in- en uitklappen van tabs. Je kon tabs al groeperen, maar met deze functie wordt het leven van de grootverbruiker van tabjes nog makkelijker gemaakt. Te gebruiken vanaf Chrome-versie 85.

Artikel: Loopt het kind op de weg of loopt de weg door zijn speelruimte?. De Correspondent kijkt nog eens goed naar de openbare weg, die vrijwel helemaal in het teken van de auto staat. Fietsers, voetgangers en vooral spelende kinderen moeten oppassen voor auto's, eigenlijk best wel vreemd. Hoe is dat zo gekomen en kunnen we het nog veranderen?

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Sporthorloge
Lees ook
Sporthorloge nieuw wapen tegen corona: wearable vertelt wie ziek is

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.