5G

'India doet Huawei ook in de ban'

26 augustus 2020 13:40 Aangepast: 26 augustus 2020 13:48
Beeld © EPA

India doet netwerkapparatuur van Huawei in de ban. De Indiase overheid zou aan providers duidelijk hebben gemaakt dat ze geen nieuwe technologie van Chinese makelij moeten aanschaffen.

Bestaande Huawei-apparatuur hoeft niet direct verwijderd te worden uit de Indiase netwerken, maar het is de bedoeling dat Huawei langzaam uitgefaseerd wordt.

"Het is nu openbaar dat de overheid geen Chinese installaties meer toelaat," zegt een bron uit de telecombranche tegen de FT. Huawei is een van de grootste leveranciers van netwerkapparatuur in India.

5G

Huawei wordt door de Verenigde Staten onder meer beschuldigd van spionagepraktijken voor de Chinese overheid. Het bedrijf ontkent dat.

Huawei wordt in veel Europese landen al uitgesloten als leverancier bij de aanleg van 5G-netwerken, mede omdat gevreesd wordt voor de nationale veiligheid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tweede Kamer wil uitleg over deal Huawei en universiteiten

Spanning tussen India en China

Volgens de FT is het onwaarschijnlijk dat de Indiase regering een formele ban op Huawei of andere Chinese fabrikanten van netwerkapparatuur instelt, omdat dat tot een sterke tegenreactie uit Beijing zou leiden.

De relatie tussen de twee buurlanden is sinds juni sterk verslechterd. Toen was er een gewapend conflict bij een betwiste grens in het Himalayagebergte waarbij doden vielen. Daarop deed India al 59 Chinese apps in de ban, waaronder TikTok.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Huawei dominant in Afrika ondanks sancties VS

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van