Gratis kijken

Eén op drie streamende Nederlanders betaalt niet voor abonnement

25 augustus 2020 11:11 Aangepast: 26 augustus 2020 12:38
Beeld © Getty

Bijna één op de drie Nederlanders die kijken naar streamingdiensten als Netflix en Videoland betaalt niet zelf voor het abonnement.

Van alle Nederlanders kijkt inmiddels 56 procent naar films en series via streamingdiensten. Maar 28 procent van de streamkijkers betaalt zelf niet voor het abonnement: ze liften gratis mee op het account van een ander. Dat blijkt uit een onderzoek door Pricewise onder duizend Nederlanders. 

Netflix

Netflix is het populairst: 84 procent van de Nederlandse streamkijkers gebruikt die dienst. Bijna de helft van de Nederlandse Netflixkijkers kijkt via het abonnement van een ander, en daarvan betaalt 43 procent niet mee aan dat abonnement. 

Streamingdiensten zijn relatief populair bij hoogopgeleide en werkende Nederlanders, stelt Pricewise. De groep van 18 tot 29 jaar streamt vaker dan 30-plussers, die op hun beurt weer vaker streamen dan de oudere groepen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disney komt met nog een streamingdienst: Star

Internetabonnement zonder tv

Het online-kijkgedrag heeft volgens Pricewise steeds meer gevolgen voor telecomaanbieders. “De groep die vaak streamt, sluit ook vaker alleen een pakket met alleen internet af. Dit in vergelijking met ouderen, die vaker kiezen voor een alles-in-1-pakket", zegt Pricewise-directeur Hans de Kok. Ouderen kijken meer uren per week naar de tv, maar ze sluiten minder vaak een extra zenderpakket af.  

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van