Ga naar de inhoud
Fitnesstrackers

Nieuwe Fitbit-watch houdt stress bij

Fitbit heeft een nieuwe smartwatch gericht op gezondheid onthuld: de Fitbit Sense heeft een sensor die moet helpen bij het bijhouden van stress. Ook komt Fitbit met een nieuw sporthorloge en een fitnesstracker.

De Fitbit Sense is volgens de fabrikant zijn 'meest geavanceerde' horloge tot nu toe. Het is de eerste smartwatch met een EDA-sensor voor het meten van stress. Gebruikers leggen hun handpalm over het horloge om zo kleine elektrische veranderingen in de mate van zweet op de huid te detecteren.

Gebruikers kunnen na zo'n EDA-scan een sessie voor mindfulness in de Fitbit-app doen en daarna hun voortgang in een grafiek zien. Fitbit berekent ook een score voor je fysieke stressniveau, op basis van tien biometrische gegevens over onder meer je gezondheid, reactievermogen, slaap en activiteit. 

ECG en huidtemperatuur 

Fitbit zegt ook de hartslagtechnologie te hebben verbeterd. De Sense heeft een ECG-app voor het maken van hartfilmpjes, wat de Apple Watch overigens al langer biedt. Hiervoor houden gebruikers hun vingers een halve minuut op de randen rond het horloge. 

De Sense heeft ook een nieuwe sensor om de huidtemperatuur te meten en om het zuurstofgehalte in het bloed registreren.

De nieuwe 'healthwatch' heeft een ingebouwde luidspreker en microfoon en biedt spraakbediening via Google Assistent en Amazon Alexa. Het horloge is waterbestendig tot een diepte van 50 meter. Het amoled-scherm heeft een lichtsensor om het scherm automatisch te dimmen. 

De Fitbit Sense heeft een accuduur van zes dagen. Het nieuwe horloge kost 329,95 euro.

'Fitbit
Lees ook
'Fitbit herkent helft coronagevallen al voor symptomen'

Fitbit Versa 3

Fitbit introduceert ook een nieuwe versie van zijn betaalbare Versa-sporthorloge. De Fitbit Versa 3 heeft als toevoegingen onder meer GPS en Google Assistent voor spraakbediening.

Het horloge heeft ruim 10 dagen accuduur. De Versa 3 kost 229,95 euro.

Daarnaast komt Fitbit ook met de goedkope fitnesstracker Inspire 2 (99,95 euro). Deze tracker heeft 24/7 hartslagmeting, slaaptools en 10 dagen accuduur. 

Fitbit Premium

Fitbit maakt zijn Premium-abonnement nu ook in het Nederlands beschikbaar. Dat abonnement biedt toegang tot meer analyses over activiteit, slaap, gezondheid en hartslag, en hulpmiddelen voor onder meer mindfulness en voeding. 

Volgens Fitbit zijn er een jaar na de start van het abonnement 'meer dan 500.000 Premium-leden'. Het abonnement kost 9,99 euro per maand of 79,99 per jaar.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl