Apple Watch Series 6 en SE

De nieuwe Apple Watch: dit is er al uitgelekt

24 augustus 2020 20:11 Aangepast: 24 augustus 2020 21:15
Beeld © Apple

Apple komt binnenkort met de zesde generatie Apple Watch. Het horloge zou dunner worden, het bloedzuurstofgehalte kunnen meten en meer vernieuwingen krijgen. Ook zou er een goedkope Apple Watch SE komen. Bright zet de geruchten op een rij.

De Apple Watch kreeg met de Series 4 in 2018 voor het eerst een nieuw ontwerp, met een groter scherm met dunnere schermranden. Vorig jaar voegde de Apple Watch Series 5 daar onder meer een scherm aan toe dat altijd aan staat. 

Geen nieuw ontwerp

De Apple Watch Series 6 krijgt hoogstwaarschijnlijk een snellere chip, en een iets grotere batterij. Over een nieuw ontwerp gaan geen geruchten rond. Apple houdt vermoedelijk het huidige ontwerp ook bij de Apple Watch Series 6 nog aan.

Mogelijk wordt het horloge wel een fractie dunner. De formaten blijven met 40mm en 44mm gelijk aan het huidige aanbod, en ook bestaande horlogebandjes passen hoogstwaarschijnlijk op de Apple Watch Series 6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is er al uitgelekt over de iPhone 12

Bloedzuurstofgehalte

De grootste nieuwe gezondheidsfunctie van de Series 6 zou het meten van het bloedzuurstofgehalte zijn. Volgens geruchten heeft Apple eerder dit jaar een grote bestelling gedaan van sensoren voor het meten van het zuurstofgehalte in het bloed. Ook was er in vroege versies van iOS 14 al sprake van de functie.

Door het bloedzuurstofgehalte bij te houden kan de Apple Watch beter vertellen of de gebruiker in een gezonde toestand is. Ook kan het horloge waarschuwen als de waarden te laag zijn, mogelijk heeft de gebruiker dan last van een kwaal. De Apple Watch heeft al jaren een hartslagmeter en sinds de Series 4 ook een ECG-functie voor het maken van hartfilmpjes.

Geen drukgevoelig scherm meer

De Apple Watch Series 6 heeft vermoedelijk geen drukgevoelig Force Touch-scherm meer. Zo'n scherm zat al sinds de eerste versie in het horloge, dat extra functies toont als gebruikers harder op het scherm drukken. iPhones hadden de functie ook, maar bij de iPhone-modellen van 2019 stopte Apple daarmee.

De Apple Watch Series 6 volgt die stap waarschijnlijk. Apple gaf software-ontwikkelaars tijdens zijn conferentie WWDC al de opdracht om te stoppen met het gebruik van drukgevoelige functies in watchOS 7, de volgende versie van het besturingssysteem van de Apple Watch.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

iPhone of Apple Watch nu te gebruiken als autosleutel

Hogere waterdichtheid

De Apple Watch Series 6 gaat volgens analist Ming-Chi Kuo gebruikmaken van printplaten van het materiaal liquid crystal polymer. Daardoor zouden de prestaties van het horloge verbeteren, en ook de waterdichtheid zou er profijt bij hebben.

De Apple Watch is momenteel gecertificeerd voor gebruik onder water tot een diepte van 50 meter, mogelijk blijft het volgende model ook bij een grotere diepte met meer druk waterdicht.

4G-versie naar Nederland?

Al in 2017 verscheen de eerste Apple Watch met eigen mobiele antenne. Zo'n model kan ook zonder gekoppelde iPhone onder meer bellen, muziek streamen, berichten versturen en routes opzoeken.

Tot nu toe verscheen dat het 4G-model nooit in Nederland, mede omdat Nederlandse providers geen eSIM aanboden. In de Apple Watch is geen plaats voor een simkaart, daarom wordt het digitale alternatief gebruikt. Inmiddels ondersteunen onder meer de drie grote Nederlandse providers wel eSIM, al is ondersteuning van de Apple Watch nog altijd niet toegezegd.

Mocht die ondersteuning komen, zullen Nederlanders ook meer keuze in behuizingen krijgen. De afgelopen jaren wordt de Apple Watch met aluminium behuizing en glazen scherm verkocht in Nederland; varianten van roestvrijstaal en keramiek zijn voorzien van 4G, en daarom in Nederland niet verkrijgbaar.

Goedkopere Apple Watch SE?

Volgens een gerucht komt Apple in navolging van de populaire iPhone SE ook met een goedkoper model van de Apple Watch. Het bedrijf past daarbij dezelfde strategie toe als bij de iPhone.

De Apple Watch SE zou hetzelfde ontwerp hebben als de eerste reeks van het horloge, tot en met de Apple Watch Series 3 die nu nog verkocht wordt als goedkoopste model. De Apple Watch SE zou hetzelfde scherm met dikkere randen behouden, maar wel de nieuwe chip van de Series 6 krijgen.

Het budgetmodel zou enkel in aluminium uitvoering verschijnen voor dezelfde prijs als de Apple Watch Series 3 nu: 229 euro.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore