Games

'Tencent breidt gamesimperium uit met grote overname'

24 augustus 2020 11:23
Pony Ma, bestuursvoorzitter van Tencent. Beeld © EPA

De Chinese techreus Tencent zou het grote gamesbedrijf Leyou Technologies op korte termijn willen overnemen. 

Leyou maakt populaire gratis schietspellen als Warframe en Dirty Bomb. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de partijen in gesprek zijn over een deal waarbij Leyou wordt gewaardeerd op 1,3 miljard dollar.

Tencent heeft het grootste online-gamingimperium ter wereld. Het is eigenaar, of via Epic Games voor een groot deel eigenaar, van onder meer Fortnite, League of Legends en Call of Duty.

Volgens de bronnen bevinden de onderhandelingen met Leyou zich in een vergevorderd stadium en zou er deze week al een akkoord kunnen worden getekend. Daarbij zou Charles Yuk, de grootaandeelhouder van Leyou, zijn hele belang aan Tencent overdragen. Bij de bedrijven zelf was niemand beschikbaar of bereid om commentaar te geven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Techgigant Tencent 76 miljard minder waard door WeChat-ban Trump

Trump

Tencent ligt de laatste tijd ook onder vuur van de Amerikaanse president Donald Trump, die recent een decreet heeft ondertekend om in de Verenigde Staten binnenkort bepaalde transacties met de in Azië enorm populaire app WeChat te gaan verbieden. Volgens Trump dreigt de Chinese Communistische Partij via data van WeChat toegang te krijgen tot persoonlijke informatie van Amerikanen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de ban voor WeChat waarschijnlijk niet zo ingrijpend wordt als gevreesd. Daarom toonde de beurskoers van Tencent maandag weer duidelijk herstel op de aandelenmarkt in Hongkong.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Techgigant Tencent 76 miljard minder waard door WeChat-ban Trump

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van