Social media

Zo wil Instagram nog langer je aandacht vasthouden

20 augustus 2020 11:43 Aangepast: 20 augustus 2020 15:37
Beeld © Instagram

Instagram biedt gebruikers voortaan de mogelijkheid om te blijven scrollen als ze aan het eind van hun nieuwsfeed zijn gekomen.

Tot nu toe kregen gebruikers de melding dat zij helemaal bij waren als ze aan het eind van hun feed kwamen. Vanaf woensdag gaat de feed onder die melding door met foto's en video's die door Instagram worden voorgesteld, meldt The Verge.

Instagram biedt net als voorheen ook nog de mogelijkheid om oudere berichten van de eigen nieuwsfeed te bekijken. Vroeger toonde het sociale netwerk nieuwe foto's en video's in chronologische volgorde, maar daar werd van afgestapt. De melding moet duidelijk maken dat gebruikers toch alles gezien hebben.

De nieuwe voorgestelde berichten lijken volgens Instagram op berichten die de gebruiker al interessant vindt, in tegenstelling tot de optie Verkennen, waarbij juist inhoud wordt getoond die net buiten het interessegebied van gebruikers valt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook start samenvoegen chats Instagram en Messenger

Normale qr-codes

Instagram biedt daarnaast voortaan ondersteuning voor normale qr-codes. De kunnen met elke camera-app worden gescand, ook de standaard-app van Android en iOS. De QR-codes leiden naar het profiel van de gebruiker. De optie is te vinden op de profielpagina, onder de knop rechtsboven in beeld.

De functie vervangt de Nametags-functie, waarbij vergelijkbare qr-codes werden getoond die alleen binnen Instagram zelf werkten. De algemene qr-code wordt sinds de corona-uitbraak veel vaker gebruikt, bijvoorbeeld door horeca die geen papieren menu's op tafel willen leggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

QR-code maakt comeback door corona: 'Van 1 code per maand, naar 30.000 per dag'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore