Nieuwe Blackberry's

Blackberry komt terug: 5G-telefoons met toetsenbordje

19 augustus 2020 18:49 Aangepast: 19 augustus 2020 19:01

Telefoonmerk Blackberry maakt volgend jaar een comeback met een Android-smartphone die de snelle 5G-netwerken ondersteunt. Ook krijgt de nieuwe Blackberry een fysiek toetsenbordje.

Volgend jaar komt de nieuwe Blackberry-smartphone op de markt in Europa en Noord-Amerika, zo is bekendgemaakt. Meer details over de nieuwe telefoon ontbreken nog. Zo is er nog geen afbeelding van het toestel gepubliceerd.

Merknaam overgenomen

De merknaam Blackberry is overgenomen door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf OnwardMobility. Dat werkt samen met Blackberry en Foxconn-dochter FIH Mobile aan de ontwikkeling van de nieuwe smartphone met een fysiek toetsenbordje. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Einde voor Blackberry-telefoons: fabrikant trekt stekker eruit

TCL

Sinds 2016 had de Chinese fabrikant TCL een licentie op de naam Blackberry. Het bedrijf maakte onder meer de telefoons KeyOne en Key2.

TCL's Blackberry-toestellen waren geen verkoopsucces. De huidige licentie loopt eind augustus af.

Ooit een grootmacht

BlackBerry was ruim tien jaar geleden een grootmacht op de markt voor mobiele telefoons. Op het hoogtepunt had het Canadese bedrijf een marktaandeel van 50 procent in de VS en 20 procent wereldwijd. 

Blackberry verloor na 2010 de strijd met iPhones en Android-toestellen. In 2016 besloot BlackBerry om geen mobiele telefoons meer te maken en zich te richten op de software en de beveiliging.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van