Geen keuzestress meer

Kan je niet kiezen? Netflix komt met shuffle-knop

19 augustus 2020 14:18 Aangepast: 19 augustus 2020 14:25
Beeld © Getty Images

Ben je veel tijd kwijt met het kiezen van de juiste film of serie? Netflix komt met een oplossing tegen keuzestress: een shuffle-knop. Druk je op die knop, dan kiest Netflix voor jou een aflevering of film.

De shuffle-knop wordt momenteel door Netflix getest op meerdere plekken in de tv-apps van de videodienst. Dat bevestigt het bedrijf aan TechCrunch. De nieuwe functie moet ervoor zorgen dat mensen niet meer eindeloos hoeven te scrollen en zoeken, maar dat ze snel een video vinden die ze waarschijnlijk leuk vinden. 

Wat de shuffle-knop laat zien, is gebaseerd op je kijkgedrag. Dat kan gaan om een film of serie die lijkt op iets wat je eerder hebt gekeken, wat je eerder leuk hebt gevonden of om films en series die je zelf in je kijklijst hebt gezet.

Netflix doet de test met de nieuwe knop sinds enkele weken wereldwijd onder een deel van de gebruikers. Momenteel zijn dat alleen nog mensen die Netflix op hun televisie kijken via een app of settopbox. 

Alle gebruikers

Wanneer de functie voor alle gebruikers en apparaten beschikbaar komt, is nog niet bekend. Volgens Netflix hangt dit af van de feedback van de gebruikers. Het doel is uiteindelijk wel om de shuffle-knop uit te rollen naar alle gebruikers, zegt Netflix tegen Variety.

Netflix moet nog bepalen waar de nieuwe knop precies komt te staan. Momenteel wordt 'Shuffle Play' getest als een knop onder de gebruikersnaam in het scherm waar je tussen profielen kunt kiezen.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix laat je films en series nu sneller of langzamer afspelen

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van