Naast Microsoft en Twitter

'Oracle heeft ook interesse in overname TikTok'

18 augustus 2020 12:31

Oracle, de Amerikaanse maker van bedrijfssoftware, zou interesse hebben in een overname van de Chinese video-app TikTok.

TikTok staat in de VS onvrijwillig te koop. De Amerikaanse president Trump gaat de populaire Chinese video-app verbieden, tenzij de Amerikaanse tak uiterlijk 12 november is verkocht aan een Amerikaans bedrijf.

Microsoft was de eerste gegadigde voor een overname van TikTok, maar ook Oracle zou nu interesse hebben. Dat meldt de Financial Times op basis van ingewijden.

Larry Ellison

Een overname door Oracle zou opvallend zijn, omdat Oracle software en diensten voor bedrijven maakt en momenteel geen internetdiensten aan consumenten aanbiedt.

Oracle-topman en miljardair Larry Ellison is supporter van Trump. Hij zamelde eerder dit jaar geld in voor de campagne van de president, tot grote onvrede van een deel van zijn personeel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump verplicht moederbedrijf TikTok om data Amerikaanse gebruikers te verwijderen

Geloofwaardig alternatief

Oracle zou al gesprekken hebben gevoerd met TikTok-eigenaar ByteDance, en zou net als Microsoft interesse hebben in TikTok in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. ByteDance zou enkel die takken willen verkopen. ByteDance zou de onderhandeling met Oracle zien als een geloofwaardig alternatief voor Microsoft.

Microsoft wordt gezien als belangrijkste overnamekandidaat, maar ook Twitter zou interesse hebben. Het sociale netwerk zou nog steeds spijt hebben van het stoppen van Vine in 2017. Er zouden wel twijfels zijn aan de financiële haalbaarheid van een overname door Twitter.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van