MeToo

Ubisoft ontslaat omstreden Assassin's Creed-regisseur

15 augustus 2020 18:57 Aangepast: 15 augustus 2020 19:03
Beeld © Ubisoft

Het Franse gamebedrijf Ubisoft heeft de regisseur van Assassin's Creed Valhalla ontslagen, na onderzoek naar seksueel wangedrag op de werkvloer.

Dat vertelt een woordvoerder van de studio aan Bloomberg. Ashraf Ismail was ook al de leidinggevende bij de Assassin's Creed-titels Black Flag en Origins.

De topman trok zich in juni terug uit het bedrijf, nadat hij werd beschuldigd van vreemdgaan. Hij zou zijn huwelijk hebben verborgen om onder andere fans te versieren.

In de afgelopen maanden werd Ismail nog gewoon uitbetaald, maar daar komt volgens Ubisoft een einde aan nu hij officieel is ontslagen. Het bedrijf zegt niet of er bij het onderzoek meer over zijn gedrag aan het licht is gekomen.

Onder een vergrootglas

Ubisoft ligt sinds juni onder een vergrootglas, nadat meerdere medewerkers vertelden over de ongepaste situatie op kantoor. Leidinggevenden zouden seksistisch en homofoob gedrag vertonen.

Eerder werd topman Sergé Hascoët ontslagen. Hij was eindverantwoordelijk voor alle spellen van de multinational, maar stond ook centraal bij veel van de aantijgingen. Met het ontslag van Ismail is Ubisoft de leidinggevende achter hun grootste game dit jaar kwijt.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore