App Store-oorlog

Apple en Google halen Fortnite uit appwinkel

14 augustus 2020 09:01 Aangepast: 14 augustus 2020 10:54

Na Apple heeft ook Google de populaire game Fortnite uit zijn appwinkel verwijderd. Het spel overtreedt na een recente update de regels van de zoekreus.

Maker Epic Games introduceerde in de meest recente update een nieuwe betaalmethode, die buiten Google om geld van gebruikers int. Dat mag niet zomaar: apps in de Play Store moeten verplicht het betaalsysteem van Google gebruiken.

De game is daarom uit de digitale winkel gehaald totdat Epic Games hem weer aanpast om Googles systeem te gebruiken. De regels gelden voornamelijk voor games die digitale extra's verkopen, zoals Fortnite. 

Apple

Daarmee volgt Google het voorbeeld van Apple, dat donderdagavond om dezelfde reden het spel uit de App Store verwijderde. Epic Games vergeleek Apple vervolgens met een totalitaire staat zoals in het boek 1984.

Epic Games lag al eerder overhoop met Google om zijn Play Store-beleid. De game werd daarom ook lange tijd buiten de winkel van Google aangeboden, om te voorkomen dat de techgigant 30 procent van de omzet kon innen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple verwijdert Fortnite uit App Store na actie van maker Epic Games

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van