Klaptelefoon

Motorola onthult volgende Razr-klaptelefoon in september

13 augustus 2020 10:48 Aangepast: 13 augustus 2020 10:59

Motorola gaat op 9 september zijn nieuwe smartphone onthullen, die "de telefoonervaring weer zal omflippen". Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een opvolger van de recente Razr-opvouwsmartphone.

De eerder verschenen Motorola Razr was een opvouwbaar toestel met flexibel scherm. Het apparaat was geïnspireerd door de Razer-klaptelefoons die voor de komst van smartphones populair waren.

Geruchten over een nieuwe variant van de vouwsmartphone komen al langer voorbij. Het toestel ondersteunt vermoedelijk 5G, krijgt een groter scherm van 6,2 inch en heeft een camera met een resolutie van 48 megapixel.

Kwetsbaar

Het is nog de vraag of Motorola iets heeft kunnen doen aan de weerbaarheid van de telefoon. Het eerste model had net als veel andere flexibele toestellen een scherm dat snel kapotging omdat er vuil in het scharnier kwam. Ook bleek het beeld op termijn los te laten.

Concurrent Samsung onthulde recent zijn Galaxy Z Fold 2, de opvolger van de eerste Fold-telefoon van het bedrijf. Dit nieuwe model is beter beschermt tegen defecten, belooft de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore