Twee schermen

Microsoft verkoopt Surface Duo-telefoon vanaf september

12 augustus 2020 15:15 Aangepast: 13 augustus 2020 13:03

Microsoft verkoopt zijn Surface Duo-telefoon met twee schermen vanaf 10 september.

Dat meldt het bedrijf op zijn blog. In eerste instantie beperkt de verkoop zich tot de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend of het toestel later ook in Nederland zal worden aangeboden.

De Surface Duo heeft twee schermen met daartussen een scharnier. Hiermee kan de telefoon worden opgevouwen om bijvoorbeeld in een borekzak te stoppen. Ieder scherm gebruikt oled-technologie en is 5,6 inch groot.

Tablet

Met het apparaat hoopt Microsoft te veranderen hoe smartphones worden gebruikt. Op ieder scherm kan een losse app worden getoond, of beide displays worden gecombineerd tot één grote tablet.

Het is ook een concurrent voor onder andere opvouwbare telefoons die het afgelopen jaar werden uitgebracht door onder andere Samsung, Huawei en Motorola. 

Surface Neo

De techreus onthulde zijn nieuwe smartphone al afgelopen jaar, samen met zijn Surface Neo-tablet. Die volgt hetzelfde principe met veel grotere schermen. Het is voor het eerst dat Microsoft zijn eigen smartphone maakt sinds de activiteiten met Nokia werden gestaakt.

De Android-telefoon zal worden verkocht voor 1399 dollar, omgerekend bijna 1200 euro.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore