Android Auto

Google gaat TomTom aan Android Auto toevoegen

12 augustus 2020 10:55 Aangepast: 12 augustus 2020 11:02
Beeld © ANP

Google gaat een reeks nieuwe navigatie-apps toelaten op zijn autodashboardplatform Android Auto, waaronder die van het Nederlandse TomTom.

De apps zullen met de komst van Android 11 op termijn met Android Auto gaan werken, aldus een blogbericht van het bedrijf. Het gaat om onder andere de navigatie-apps van TomTom, MapFactor en SpotHero. Officieel is Android Auto niet in Nederland beschikbaar, maar de autosoftware is via een omweg alsnog te installeren.

Google biedt Android Auto al jarenlang aan. Door een smartphone te koppelen met een autodashboard, wordt een aangepaste versie van Android getoond. Op die manier is het mogelijk om de media- en navigatie-apps van je telefoon ook in de auto te gebruiken.

Een streng beleid bij Google heeft er lang voor gezorgd dat niet zomaar iedere navigatie-app werd toegelaten. Het bedrijf bood enkel zijn eigen apps Google Maps en Waze aan, omdat ze hierbij zeker wisten dat de interface veilig voor achter het stuur is.

Acht apps

Met de komst van Android 11 zijn er nieuwe richtlijnen, die appmakers kunnen volgen om hun eigen software voor Android Auto te maken. In totaal verschijnen er acht apps.

Eerder deze week bracht Google nog een update uit voor zijn Maps-app op iOS, waardoor hij beter werkt op het vernieuwde CarPlay van Apple. De kaartendienst staat hierdoor prominenter in beeld bij de concurrent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google brengt eerste testversie van Android 11 uit

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van