Xbox Series X

Nieuwe Xbox in november te koop, Halo Infinite uitgesteld tot 2021

12 augustus 2020 09:29 Aangepast: 12 augustus 2020 14:05

De nieuwe Xbox Series X verschijnt op een nog onbekende datum in november van dit jaar. Grote titel Halo Infinite is uitgesteld tot 2021.

Microsoft onthulde de Xbox Series X in de afgelopen maanden stapsgewijs. Nu is ook de verschijnmaand van de spelcomputer bekendgemaakt, al ontbreken een specifieke datum en prijs nog.

Het nieuws over de verschijndatum gaat gepaard met een vertraging van de belangrijkste launchtitel van de Xbox Series X: Halo Infinite. Onder meer door het coronavirus heeft de ontwikkeling van de nieuwste Halo-game vertraging opgelopen, meldt ontwikkelaar 343 Industries.

"We hebben de moeilijke beslissing gemaakt om onze release naar 2021 uit te stellen, om er zeker van te zijn dat ons team de Halo-ervaring kan bieden die we voor ogen hebben", aldus de ontwikkelaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gelekte gamecontroller bevestigt komst nieuwe budget-Xbox

'Duizenden titels voor Xbox Series X'

Halo Infinite was veruit de grootste game die gelijktijdig met de nieuwe Xbox te koop zou zijn. Toch zijn er volgens Microsoft nog genoeg games te spelen als de nieuwe spelcomputer verschijnt, zoals de Xbox-exclusieve titels The Medium, Scorn en Tetris Effect: Connected.

Ook verschijnen voor het eind van het jaar games als Assassin’s Creed Valhalla, Dirt 5 en Gears Tactics, en kan de Xbox Series X geoptimaliseerde versies van bestaande games als Destiny 2, Forza Horizon 4 en Gears 5 afspelen. Bovendien kan de spelcomputer ook duizenden games van de drie voorgaande Xbox-generaties afspelen.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore