Bevingsalarm

Google voegt alarmsysteem voor aardbevingen toe aan Android

11 augustus 2020 15:32 Aangepast: 11 augustus 2020 21:02

Android-telefoons krijgen de mogelijkheid om op grote schaal aardbevingen te detecteren, zodat smartphonegebruikers gealarmeerd kunnen worden.

Dat heeft Google op dinsdag bekendgemaakt. Het nieuwe Earthquake Alerts System gebruikt de versnellingsmeter in je smartphone om te zien of er een aardbeving begint. Daarvoor is een smartphone met minstens Android 5.0 vereist.

Het aardbevingsalarm wordt naar een server van Google verstuurd. Ontvangt die server meerdere meldingen rond dezelfde locatie, dan weet het zoekbedrijf dat er inderdaad een aardbeving dreigt te starten. 

Getroffen gebied

Die informatie gebruikt Google vervolgens om gebruikers te alarmeren. Zoek je bijvoorbeeld naar 'aardbeving; in de zoekmachine, dan moet duidelijk worden welk gebied precies is getroffen. Ook krijgen potentiële slachtoffers informatie te zien die moet helpen in een noodsituatie. 

Google ontwikkelde de nieuwe aardbevingsdetector samen met seismologen en rampexperts Richard Allen, Qingkai Kong en Lucy Jones. De functie zal eerst alleen in Californië worden ingezet, waarna hij op termijn wereldwijd gebruikt moet worden.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore