CarPlay-update

Google Maps terug op de Apple Watch met nieuwe app

11 augustus 2020 11:16 Aangepast: 11 augustus 2020 11:24

Google heeft na drie jaar weer een Apple Watch-versie van Google Maps uitgebracht. Ook werkt de kaartendienst nu beter met Apples autodashboard CarPlay.

De zoekreus had al eerder een Apple Watch-app van Google Maps, maar deze werd in 2017 zonder duidelijke reden uit de App Store gehaald. 

De vernieuwde app moet vooral handig zijn bij het afleggen van een eerder opgeslagen route, aldus Google. Zonder toetsenbord is het immers lastig om een bestemming in te voeren. Google Maps toont dan waar je een bocht moet nemen en wanneer je precies arriveert.

De Watch-app concurreert met de kaartendienst van Apple zelf, die al langere tijd voor het horloge beschikbaar is. 

CarPlay

Apple stelde in iOS 13.4 een vernieuwde variant van zijn autodashboard CarPlay beschikbaar. Sindsdien staat een grote kaart van een navigatie-app op de eerste pagina van de interface. Tot dusverre werkte dat met Apples eigen Kaarten-app, maar na de Google Maps-update kan ook deze app kaarten op dit scherm tonen.

Volgens Google werkt de nieuwe CarPlay-functie meteen, mits je de meest recente versie van de app draait. De Apple Watch-app wordt in de komende weken geleidelijk beschikbaar gesteld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore