En meer nieuwe lampen

'Philips Hue komt met grotere versies slimme draadlampen'

10 augustus 2020 13:21
Beeld © Signify

Philips Hue zou zijn aanbod binnenkort uitbreiden met grotere versies van zijn slimme draadlampen. Ook zou de Lightstrip in nieuwe formaten verschijnen.

Beide geruchten zijn afkomstig van het Duitse Hueblog. De site heeft informatie in handen over de nieuwe Hue-lampen die in september gepresenteerd zouden worden, vermoedelijk tijdens de dit jaar digitale gadgetbeurs IFA.

Het gaat onder meer om grotere versies van de zogenoemde Filament-draadlampen van Hue. Die slimme led-lampen bootsen het uiterlijk van een ouderwetse gloeilamp met gedraaide gloeidraad na.

De nieuwe versies doen hetzelfde, maar dan op veel groter formaat. De nieuwe ronde Giant Globe-versie heeft een diameter van 12,5 centimeter, de langwerpige Giant Edison heeft een diameter van 7,2 centimeter. De lampen hebben een standaard E27-fitting, een kleurtemperatuur van 2100 Kelvin en een maximale helderheid van 550 lumen.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Test: de goedkope slimme buitenlampen van Innr

Nieuwe vorm kleine lamp

Hue zou daarnaast voor het eest met een tweede variant van zijn lamp met kleinere E14-fitting komen. Die kleinere lamp is er nu alleen in kaarsvlam, maar komt in september ook in druppelvorm op de markt. De lamp zou alleen met vaste kleurtemperatuur van 2700 Kelvin verschijnen, niet met een variabele kleurtemperatuur zoals bij de kaarsvormige E14-lampen.

Lightstrip in meer lengtes

Hue bracht onlangs al zijn vernieuwde Lightstrip Plus uit. De lichtslang is niet alleen door te knippen, de afgeknipte stukken kunnen met een adapter ook weer aan elkaar worden gemaakt.

Bij het huidige model kan er elke 33 centimeter worden geknipt. Een patentaanvraag van Hue-maker Signify wijst volgens Hueblog op een versie met verschillende formaten. Zo zouden gebruikers meer controle krijgen op de manier waarop zij hun slimme lichtsnoer knippen en gebruiken.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van