Chatten

'WhatsApp brengt binnenkort iPad-app uit'

10 augustus 2020 11:42 Aangepast: 10 augustus 2020 11:55

WhatsApp zou binnenkort een iPad-versie van zijn app uitbrengen. Tot nu toe werkt de app primair op smartphones.

Dat beweert WABetaInfo op basis van niet nader genoemde bronnen. De site schreef een jaar terug ook over de ontwikkeling van een iPad-app, maar inmiddels zou de verschijning hiervan dichterbij zijn gekomen.

WhatsApp wil zijn iPad-versie vermoedelijk uitbrengen zodra een nieuwe link-functie in de smartphone-app beschikbaar is. Op het moment test de chatdienst deze nieuwe optie, waarmee vier apparaten tegelijkertijd gekoppeld kunnen worden.

Het is nu al mogelijk om WhatsApp met één apparaat tegelijk te koppelen, het gaat dan vooral om WhatsApp Web en de desktop-app van WhatsApp. Eerder bleek al dat WhatsApp de functie licht aanpast om andersoortige apparaten te ondersteunen. Daarbij lijkt het nu om onder andere de iPad te gaan.

Nog geen datum

Hoewel de introductie van een iPad-versie van WhatsApp hiermee dichterbij is, is nog niet duideijk wanneer hij precies in de App Store zal staan. De interne tests bij WhatsApp doen vermoeden dat de functionaliteit in grote lijnen al is uitgewerkt.

Op het moment wordt de koppeling tussen apps alleen getest in de iPhone-versie van WhatsApp. Het is nog onduidelijk of ook een Android-telefoon meteen met de iPad gekoppeld kan worden.

Een andere nieuwe optie moet het ook mogelijk maken om chatgeschiedenis tussen meerdere apparaten te synchroniseren. Dit zou het makkelijker maken om bijvoorbeeld te wisselen tussen een iPhone en Android-toestel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore