Half miljoen kijkers

Populaire Twitch-streamer Dr Disrespect na ban verder op YouTube

09 augustus 2020 19:33 Aangepast: 09 augustus 2020 19:41

De populaire streamer Herschel 'Dr DisRespect' Beahm is na een schorsing op Twitch verder gegaan met uitzenden bij concurrent YouTube.

Tijdens de eerste livestream keken 500.000 mensen tegelijkertijd hoe Beahm verder ging met gamen op YouTube, meldt Kotaku. Duizenden mensen sloten ook een abonnement voor 5 euro af om de videomaker te steunen.

Beahm werd eind juni van streamingsite Twitch gestreamd, waar tot dat moment zijn uitzendingen altijd plaatsvonden. Twitch heeft publiekelijk nooit verteld waarom de streamer precies is geschorst. Tijdens interviews zei Beahm de reden ook niet te weten. Meer wilde hij "om juridische redenen" er niet over kwijt.

Tijdens de YouTube-stream ging het kort ook over de Twitch-schoring, al gaf Beahm wederom geen uitleg. "Ik wil dat jullie me recht in de ogen aankijken terwijl ik dit zegt", aldus de gamer. "We hebben geen idee wat er is gebeurd."

Eén van de populairste streamers

Beahm was jarenlang één van de populairste videomakers op Twitch, waar hij tijdens urenlange uitzendingen games speelde en van commentaar voorzag. 

In die tijd was de videomaker niet onomstreden. Eerder deze zomer verspreidde hij complottheorieën over het coronavirus bij zijn kijkers. Daarnaast werd hij bekritiseerd om een typetje met een overdreven Chinees accent. Twitch schorste hem in 2019 tijdelijk, nadat hij opnames maakte vanaf het toilet op een gamebeurs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitch schorst één van populairste streamers, vertelt niet waarom

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore