TikTok

CIA vond geen bewijs van Chinese TikTok-spionage

09 augustus 2020 19:26 Aangepast: 09 augustus 2020 19:31
Beeld © Getty Images

Hoewel het mogelijk is dat Chinese inlichtingendiensten via TikTok spioneren, is daar vooralsnog geen concreet bewijs voor gevonden.

Dat vertelden CIA-analisten volgens The New York Times aan de Amerikaanse president Donald Trump. Hij vroeg de CIA om onderzoek te doen naar de risico's voor de nationale veiligheid door de Chinese app.

Hoewel er geen bewijs gevonden is, koos Trump er eerder deze week voor om TikTok in de Verenigde Staten te verbieden. Amerikaanse bedrijven mogen vanaf 20 september niet langer met ontwikkelaar ByteDance handelen. Het betekent dat de software uit de appwinkels van Apple en Google gewist moet worden.

Dat verbod gaat niet door als TikTok een Amerikaanse koper voor zijn activiteiten in de Verenigde Staten vindt. In elk geval Microsoft is daar geïnteresseerd in en wil daar tot 30 miljard dollar voor betalen. Gesprekken over die mogelijke overname lopen nog tot en met 15 september. Vijf dagen daarna gaat het Amerikaanse verbod in.

In de tussentijd vecht de appmaker ook het verbod juridisch aan. Op dinsdag zou ByteDance naar de rechter willen stappen.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore