Ministers en staatsmedia

Twitter gaat vertellen welke gebruikers voor de overheid werken

06 augustus 2020 19:57 Aangepast: 06 augustus 2020 20:26
Beeld © Unsplash

Sociaal netwerk Twitter gaat accounts van bepaalde gebruikers markeren, zodat duidelijk wordt wie bijvoorbeeld een minister is of bij een staatsmedium werkt.

Dat schrijft Twitter op zijn blog. Daarmee wil het platform duidelijker maken wat voor mensen achter bepaalde populaire accounts schuilen. Er verschijnen twee markeringen op het sociale netwerk, die duidelijk maken of een profiel betrokken is bij overheidsinstanties.

Staatsmedia

De eerste markering verschijnt bij accounts van overheidsmedewerkers. Het gaat daarbij om ministers, maar ook om ambtenaren bij bepaalde instanties, ambassadeuren, woordvoerders en diplomatieke leiders. 

De tweede optie staat bij accounts gelieerd aan staatsmedia, zoals die van hoofdredacteuren en hooggeplaatst personeel. Deze staat alleen bij media in landen waar de overheid invloed over het nieuws uitoefent. 

Stappen tegen desinformatie

Twitter neemt steeds meer stappen om duidelijk te maken wat er achter berichten op het sociale netwerk schuilt. Het bedrijf greep recent weer in bij een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, waarin onwaarheden over het coronavirus werden verspreid.

Sociale netwerken worstelen steeds vaker met nepnieuws, dat ingezet kan worden om politiek sentiment en bijvoorbeeld verkiezingen te beïnvloeden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Facebook en Twitter grijpen in bij onjuist coronabericht Trump

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van