Betere webcam

Apple onthult nieuwe iMac met 27 inch-scherm

04 augustus 2020 21:18 Aangepast: 05 augustus 2020 09:41

Apple heeft een vernieuwde variant van zijn iMac met 27 inch-scherm uitgebracht. De processor en webcam hebben upgrades gekregen.

In de nieuwe iMac zit een tiende generatie Comet Lake-processor van Intel. Daarmee is het misschien wel de laatste Apple-desktopcomputer die exclusief de chips van deze fabrikant gebruikt: onlangs kondigde het bedrijf plannen aan om computers met zijn eigen chips te gaan verkopen.

De webcam heeft voor het eerst in jaren een upgrade gekregen, van een 720p-resolutie naar een 1080p-beeld. Videogesprekken klinken volgens de computermaker beter door de verbeterde microfoons die zijn ingebouwd. Daarnaast heeft het beeldscherm zelf nog steeds een 5K-resolutie.

Standaard met SSD

Iedere iMac in de reeks wordt voortaan standaard met een SSD-schijf verkocht. Daarnaast wordt de computer aangeboden met een matter scherm, waarbij een vergelijkbaar afwerkproces als bij Apples recente Pro-scherm wordt gebruikt.

De 21,5 inch-variant van de iMac heeft ook een kleine update gekregen: deze computer wordt voortaan ook standaard met SSD-schijven verkocht. De iMac Pro wordt nu geleverd met een 10-core Intel Xeon-processor. 

2099 euro

Het nieuwe 27 inch-model wordt in Nederland verkocht vanaf 2099 euro. De 21,5 inch-computer gaat voor 1299 euro over de toonbank, terwijl de bijgewerkte iMac Pro 5499 euro kost.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van