Gratis race

YouTube gaat Formule 1-race Nürburgring gratis uitzenden

31 juli 2020 13:07 Aangepast: 31 juli 2020 13:14

Op YouTube is de Formule 1-race in Nürburgring later dit jaar gratis te bekijken.

Dat heeft het videoplatform bekendgemaakt in een persbericht. De wedstrijd zal in zeven landen worden gestreamd, waaronder ook Nederland en België. Op 9, 10 en 11 oktober worden de racedag, trainingsessies en de kwalificatie op YouTube uitgezonden.

Het YouTube-kanaal voor de race zal het hele weekend video's uitzenden over de race, waaronder ook previews, analyses en hoogtepunten. In Nederland wordt het commentaar verschaft door Olav Mol, bevestigt een Google-woordvoerder tegenover Bright.

4 miljoen abonnees

De streamingdeal zorgt dat een grote groep mensen de wedstrijd kan bekijken, op een moment dat minder mensen het circuit kunnen bezoeken door de coronamaatregelen. De race wordt uitgezonden op het officiële Formule 1-kanaal op YouTube, dat inmiddels ongeveer 4 miljoen abonnees heeft.

Normaal gesproken zijn F1-races alleen te bekijken op betaalzenders, die op hun beurt geld neerleggen voor de uitzendrechten. Beide bedrijven hebben niet gezegd wat voor overeenkomst er voor de YouTube-uitzending is gesloten, maar hij lijkt vooralsnog voor één race te gelden.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore