Gameserie

'Netflix werkt aan animatieserie over Splinter Cell-games'

31 juli 2020 11:49 Aangepast: 31 juli 2020 11:54

Netflix zou op dit moment werken aan een animatieserie gebasseerd op gamereeks Splinter Cell.

Dat vertellen ingewijden aan Variety, volgens wie er meteen twee seizoenen in productie zijn. Het zou gaan om in totaal 16 afleveringen.

Het zou gaan om een Japanse animatieserie die door Amerikaan Derek Kolstad wordt geregisseerd. Kolstad schreef eerder ook de scripts van alle drie de John Wick-films. Daarnaast werkt hij op dit moment aan Disney+-serie The Falcon and The Winter Soldier.

Ubisoft

De Splinter Cell-games worden al jarenlang gemaakt en uitgegeven door het Franse Ubisoft. In de hoofdrol speelt Sam Fisher, die sluipenderwijs missies voltooit. Een film gebaseerd op de gamereeks is al sinds 2012 in ontwikkeling, maar daar is al jarenlang niks over gezegd.

Ubisoft werkte eerder ook met Apple aan de Apple TV+-serie Mythic Quest, waarin de dagelijkse beslommeringen van een fictief gamebedrijf worden gevolgd. Daarnaast heeft Netflix ook ervaring met verfilmingen van games: de traditionele spellenreeks Castlevania heeft inmiddels een gelijknamige serie van meerdere seizoenen.

Onder vuur

Op het moment ligt Ubisoft onder vuur wegens seksueel wangedrag en een giftige sfeer op de werkvloer. Meerdere topmensen werden om die reden al ontslagen, waaronder de verantwoordelijke voor alle games van het bedrijf.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ubisoft-top wist al jaren van seksueel wangedrag op werkvloer'

Bright blok

 

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg op Instagram en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van