Paar weken later

Officieel: Apple stelt iPhone 12 uit

31 juli 2020 08:57 Aangepast: 31 juli 2020 12:29

Apple heeft de verkoopstart van de iPhone 12 met een paar weken uitgesteld. Normaal gesproken verschijnen nieuwe iPhones in september.

"Zoals jullie weten, verkopen we iPhones meestal rond het einde van september", vertelt Apples financiële topman Luca Maestri tijdens een presentatie van de meest recente kwartaalcijfers. "Dit jaar verwachten we dat ze een paar weken laten verkrijgbaar zijn."

Een uitstel van een paar weken zou betekenen dat de iPhone 12 pas ergens in oktober in de winkels zal liggen. Rond diezelfde tijd onthult de techreus soms ook nieuwe iPads, die dan wellicht tegelijkertijd worden onthuld. Daar zei de topman verder niks over.

Een reden voor het uitstel geeft Maestri niet, maar vermoedelijk speelt het coronavirus een rol. Veel fabrieken in China hadden eerder dit jaar vertragingen en andere problemen, omdat personeel op grote schaal thuis moest blijven tijdens de uitbraak.

Eindelijk zekerheid

Al maandenlang zijn er geruchten over een mogelijk iPhone 12-uitstel, maar met de uitspraak van Maestri is er zekerheid. Het komt bijna nooit voor dat Apple zulke verklaringen geeft over onaangekondigde producten. 

De iPhone 12 zal volgens ingewijden vier modellen krijgen, waaronder een kleinere variant met een 5,4 inch-scherm. Alle iPhones hebben een vernieuwd ontwerp te vergelijken met de huidige iPads Pro of de oude iPhone 4 en 4S.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'iPhone 12 pas in oktober te koop'

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore