Cybercrime

Politie doorzoekt woningen in onderzoek aanbieder ddos-aanvallen

30 juli 2020 16:52 Aangepast: 30 juli 2020 16:54

De politie heeft donderdag in Spijkenisse en Winschoten woningen doorzocht vanwege een onderzoek naar ddos-aanvallen.

Twee mannen van 19 jaar uit die plaatsen zouden betrokken zijn bij een internationale website, een zogeheten booterwebsite, die bij de politie bekend is door het uitvoeren van ddos-aanvallen. 

Het onderzoek begon na een aangifte van een gameserver die slachtoffer was geworden van een ddos-aanval via deze website. Sinds januari volgden nog tientallen meldingen van bedrijven en instanties, aldus de politie

Bij een ddos-aanval worden websites bestookt met data, waardoor de servers overbelast raken. Onder meer Thuisbezorgd was onlangs nog slachtoffer van een ddos-aanval.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bestellingen op Thuisbezorgd mislukken door DDoS-aanval

Bij de doorzoekingen zijn onder meer computers en telefoons in beslag genomen. De mannen uit Winschoten en Spijkenisse worden later verhoord, aldus de politie, die aangeeft dat het onderzoek doorgaat.

Organisaties die te maken hebben met dreigementen van ddos-aanvallen moeten de cybercriminelen geen geld geven om zo'n aanval te voorkomen, zegt de politie. "Dit lijkt misschien een snelle oplossing om uw site weer bereikbaar te maken, maar u loopt het risico dat u niet meer van ze afkomt. Bovendien houdt u zo een crimineel netwerk en systeem in stand."

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore