Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Sony gaat elektrische auto op openbare weg testen

Beeld © Sony

Sony wil zijn eerste elektrische auto later dit jaar al op de openbare weg testen.

Dat maakte Sony bekend in een video. "De auto is inmiddels in Tokio gearriveerd om de sensoren en audiotechnologie te testen", legt het bedrijf uit. 

"Dit prototypevoertuig wordt op het moment ontwikkeld, zodat hij later dit fiscale jaar op de openbare weg kan worden getest." Daarmee zet het bedrijf grote stappen sinds de onthulling in januari dit jaar, toen de Vision-S nog vooral een concept was.

De Vision-S is het eerste elektrische voertuig dat Sony maakt. De wagen is in eerste instantie bedoeld om geïntegreerde technologie te laten zien. Op die manier hoopt het bedrijf zijn ideeën te verkopen aan autofabrikanten.

Naar 100 in 4,8 seconden

De auto kan in 4,8 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken. Ruim dertig ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat hij objecten buiten de auto herkent voor zelfrijdende autosystemen, maar ook personen in de wagen worden geïdentificeerd.

Hoewel de wagen wordt getest, betekent dit niet dat al vaststaat dat Sony de auto echt zal gaan verkopen aan consumenten. Tot op heden heeft het Japanse bedrijf altijd gezegd dat het geen automaker wil worden.