Uitstel door corona

'iPhone 12 pas in oktober te koop'

30 juli 2020 09:37 Aangepast: 30 juli 2020 09:51

Volgens nieuwe geruchten verkoopt Apple zijn iPhone 12 pas op zijn vroegst in oktober. Normaliter liggen nieuwe iPhones al vanaf september in de winkels.

Dat stelt onder andere notoir smartphone-lekker Jon Prosser, die de afgelopen maanden vaker de komst van Apple-producten weken eerder al juist wist te melden. Volgens hem verschijnen zowel de iPhone 12 als de nieuwe iPads in oktober.

De bewering wordt onderstreept door chipmaker Qualcomm, die vermoedelijk de 5G-apparatuur in de nieuwe iPhone levert. Volgens de fabrikant is "de wereldwijde lancering van een 5G-vlaggenschip" die uiterlijk september moest plaatsvinden, uitgesteld.

Hoewel Qualcomm het toestel niet bij naam noemt, gaat het hoogstwaarschijnlijk om de iPhone 12. De enige andere grote smartphone die voor dezelfde periode gepland staat is de nieuwe Galaxy Note 20-reeks van Samsung, waarvoor op 5 augustus al een onthulling op de agenda staat.

Traditiegetrouw in september

Apple presenteert al jarenlang zijn nieuwe toestellen in september. Een reden voor het mogelijke uitstel naar oktober is niet gegeven, maar mogelijk speelt het coronavirus een rol. Hierdoor waren veel fabrieken eerder dit jaar voor langere tijd dicht.

Beide partijen spreken specifiek over de start van de iPhone 12-verkoop. Apple zou in theorie nog de iPhone in september kunnen presenteren, waarna hij in oktober in de winkels ligt.

Wisselende berichten

Er doken al eens eerder geruchten over het uitstel op, maar deze berichten werden door andere bronnen vervolgens weerlegd. Toen werd gedacht dat Apple zijn achterstand op tijd had ingehaald. De beweringen van Prosser en Qualcomm doen vermoeden dat dit toch niet het geval is.

De iPhone 12 zou in vier varianten komen, waarbij ook een model met kleiner 5,4 inch-scherm wordt gepresenteerd. Het ontwerp zou voor het eerst in jaren zijn aangepast. Hierdoor lijkt het toestel op een grotere variant van de iPhone 12 of een kleinere iPad Pro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is er al uitgelekt over de iPhone 12

Bright blok

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Abonneer op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Meld je aan voor de Bright Daily.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore