TikTok en Amerika

Overname TikTok voorgesteld: 'App is 50 miljard waard'

29 juli 2020 16:42 Aangepast: 29 juli 2020 17:17

Video-app TikTok zou als apart bedrijf 50 miljard dollar waard zijn. Dat stellen investeerders in het Chinese moederbedrijf ByteDance, die TikTok willen overnemen. Dat meldt persbureau Reuters.

ByteDance heeft al voorstellen ontvangen van de Amerikaanse investeringsfondsen Sequoia en General Atlantic voor de aankoop van TikTok, meldt Reuters. De overgang naar deze Amerikaanse eigenaren, die al een belang hebben in ByteDance, neemt mogelijk de privacyzorgen rond TikTok weg.

De grote vraag is of ByteDance-oprichter Yiming Zhang akkoord gaat met een overname.

Onder vuur

TikTok ligt in de VS en Europa onder vuur. De Amerikaanse regering vreest dat persoonlijke gegevens van Amerikanen bij de Chinese eigenaar kunnen belanden. De regering-Trump overweegt daarom een verbod op TikTok in de VS.

Europese toezichthouders starten onlangs een onderzoek naar TikTok omdat de privacy van kinderen en jongeren onvoldoende zou worden beschermd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TikTok-concurrent Instagram Reels wordt wereldwijd uitgerold

50 keer de jaaromzet

Het prijskaartje van 50 miljard dollar laat zien dat investeerders hoge verwachtingen hebben van TikTok. Die prijs staat gelijk aan het vijftig keer de verwachte jaaromzet in 2020, terwijl concurrent Snap met een bedrijfswaarde van 33 miljard dollar 'slechts' vijftien keer de jaaromzet waard zou zijn.

Instagram Reels

TikTok krijgt er de komende tijd een grote concurrent bij: Facebook rolt zijn vergelijkbare dienst Instagram Reels de komende maanden wereldwijd uit. Facebook zou volgens The Wall Street Journal populaire TikTokkers grote geldbedragen bieden om hun filmpjes ook op Instagram Reels te gaan zetten.

Volg Bright ook op TikTok.

Bright blok

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Abonneer op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Meld je aan voor de Bright Daily.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore