Ga naar de inhoud
Samsung Unpacked

Dit wordt er verwacht op het grote Samsung-evenement

Beeld © Bright

Op 5 augustus kondigt Samsung nieuwe smartphones en andere gadgets aan tijdens een groot virtueel event. Bright zet de verwachtingen op een rij.

Samsung presenteert zoals elk jaar in de zomer zijn nieuwste Note-smartphone en enkele andere producten. Dat gebeurt dit keer op 5 augustus om 16 uur Nederlandse tijd. Van een fysiek evenement is wegens het coronavirus geen sprake, maar de aankondigingen zijn wel online live te bekijken.

Hoewel Samsung nog niks officieel heeft aangekondigd, zijn er wel al de nodige plannen naar buiten gelekt. Een overzicht.

Galaxy Note 20

Het kopstuk van het evenement is volgens de geruchten de Galaxy Note 20, die wellicht in welgeteld drie modellen zal verschijnen: een Note 20 met 6,7 inch-scherm, de iets grotere Note 20 Plus met 6,87 inch-display en de Galaxy Note 20 Ultra, die een scherm van 6,9 inch groot heeft. Alle drie kunnen met een bijbehorende stylus worden bediend.

De Note 20 en 20 Plus zouden iets andere specificaties hebben dan de Note 20 Ultra, die ook een hoger prijskaartje zou krijgen. Zo heeft de Ultra een periscooplens zoals eerder in de S20 Ultra te zien was en een camerasensor van 108 megapixel. De andere twee toestellen moeten het doen met 64 megapixel.

De telefoons worden gedreven door de Snapdragon 865-processor, waarvan de Note 20 Ultra wellicht het plus-model krijgt. De gewone Note 20 kost volgens ingewijden 999 euro, waar voor de Ultra-variant 350 euro bovenop komt.

'Nieuwe
Lees ook:
'Nieuwe vouwtelefoon Samsung al uitgelekt'

Galaxy Z Fold 2

Samsungs eerste opvouwtelefoon krijgt volgens ingewijden een opvolger die tijdens het evenement al wordt aangekondigd. In grote lijnen lijkt dit toestel op de voorganger Galaxy Fold: door hem open te vouwen verandert het buigbare scherm in een kleine tablet.

Het scherm aan de buitenkant van de Fold 2 moet een stuk groter zijn dan bij de eerste Galaxy Fold, waardoor het toestel ook bediend kan worden zonder hem open te klappen. Daarnaast zitten de verschillen vooral in de details: hij gebruikt een 108 megapixel-camera, heeft een Snapdragon 865-processor en de selfiecamera zit in een kleiner gat bovenin het scherm.

Dit zou het derde opvouwtoestel van Samsung zijn, dat eerder ook zijn Galaxy Z Flip-klaptoestel uitbracht. Veel opvouwtoestellen worden geteisterd door snelle defecten door de gevoeligheid van het flexibele scherm en de scharnieren. Het is de vraag of Samsung hier bij de Fold 2 een oplossing voor heeft.

Galaxy Watch 3

Een nieuwe editie van Samsungs smartwatch zou ook op de planning staan, die als Galaxy Watch 3 in de winkels moet komen te liggen. De wearable draait nog steeds op Tizen, het besturingssysteem dat Samsung zelf maakt.

De grootste vernieuwing: de draaibare ring bovenop het horloge keert weer terug. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld door apps te scrollen zonder het aanraakscherm te bedienen. Een veelgeprezen functie in de eerste Galaxy Watch die in latere edities werd weggehaald.

Galaxy Buds Live

Samsung zou een nieuwe generatie draadloze oordoppen aankondigen die er compleet anders uitzien dan die van concurrenten. Ze lijken op twee kleine bonen die je rechtstreeks in je oor duwt. Door dit ontwerp steekt er ook geen steeltje naar buiten zoals bij draadloze dopjes vaak het geval is.

De nieuwe Galaxy Buds Live, onder fans alvast bekend als de Galaxy Beans, krijgen wellicht ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking om achtergrondgeluid mee te dempen. Dit heeft wel impact op de batterijduur, die neerkomt op 4,5 uur. Voor draadloze oordopjes relatief lang, maar lager dan de beloofde gebruikstijd bij de huidige Galaxy Buds.

Galaxy Tab S7

Twee nieuwe Tab S7-tablets van Samsung staan vermoedelijk op de planning, met schermen van 11 en 12,4 inch groot. Het bedrijf gebruikt wederom OLED om te zorgen voor een hoog contrast. 

Daarnaast is het apparaat weer te bedienen met een stylus. De vingerafdrukscanner zit verwerkt in het scherm. Daarmee belooft de Tab S7 vooral een technische upgrade van het vorige model te worden.

Volg de updates

Bright doet op 5 augustus verslag van het Galaxy Unpacked-evenement en gaat de nieuwe producten reviewen. Volg ons op Facebook en YouTube om niks te missen.