Google-deal

'Samsung en Google praten over grotere rol Assistent op telefoons'

29 juli 2020 12:59 Aangepast: 29 juli 2020 15:26
Beeld © Kārlis Dambrāns

Op nieuwe telefoons van Samsung zou Googles stemassistent een prominentere plek krijgen. Samsung zet momenteel nog alleen zijn eigen stemassistent Bixby op de voorgrond.

Daar zouden beide techgiganten over onderhandelen, aldus correspondentie ingezien door Bloomberg

Veel Samsung-toestellen hebben op dit moment nog een knop om Samsungs eigen stemassistent Bixby mee te activeren. De deal tussen beide bedrijven zou ervoor kunnen zorgen dat de Google Assistent met diezelfde knop wordt geactiveerd. Details over de exacte invulling hiervan zijn nog niet gelekt.

Bixby spreekt geen Nederlands

Samsung werkt al jaren aan zijn stemassistent Bixby, die op sommige fronten nog steeds achterloopt op zijn concurrentie. Zo werkt Bixby bijvoorbeeld nog niet in het Nederlands, terwijl de Google Assistent en Siri dat wel doen.

Door de Google-samenwerking zou de zoekreus ook meer inspraak krijgen over het zoeksysteem in Samsung-telefoons. Daarnaast zou de Play Store prominenter in het besturingssysteem worden getoond.

Inkomstenbron 

Op die manier zou Samsung een deel van de omzetdaling door de coronacrisis willen opvangen: Google zou een niet nader genoemd bedrag betalen om zo prominent op Samsung-telefoons tentoongesteld te worden. 

Note 20

Het is nog de vraag wanneer de samenwerking zal worden aangekondigd. Vermoedelijk gebeurt dat nog niet bij de presentatie van de nieuwe Samsung-telefoons Galaxy Note 20 en Galaxy Z Fold 2, die volgende week uit de doeken zouden worden gedaan tijdens een virtueel event op 5 augustus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Samsung Galaxy Note 20 Ultra uitgelekt: telefoon met hoekig ontwerp

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van