Samen dansen op afstandūüēļūüíÉ

Voor virtuele feestjes: Spotify laat vrienden samen luisteren op afstand

28 juli 2020 23:11

Muziekdienst Spotify laat voortaan tot vijf vrienden op hun eigen apparaat tegelijk naar dezelfde muziek of podcasts luisteren.

Spotify maakte dinsdag een uitbreiding van zijn functie voor groepssessies bekend. Twee tot vijf vrienden kunnen op hun eigen apparaat tegelijk met de anderen in de groep naar dezelfde liedjes of podcasts luisteren. Iedereen in de groep kan de muziek pauzeren, een liedje skippen of liedjes in de wachtrij kiezen.

De nieuwe groepsfunctie wordt door Spotify getest en is eerst alleen beschikbaar voor de Premium-abonnees. De optie wordt geleidelijk uitgerold.

Een groepssessie is te starten door in het afspeelscherm op de Connect-knop links onderin te klikken. Vervolgens kun je een speciale link naar je vrienden sturen om ze uit te nodigen.

Samen op afstand

In mei kwam Spotify al met een groepsfunctie waarmee gebruikers muziek op één gekoppeld apparaat konden bedienen. De gebruikers moesten daarbij allemaal in de buurt van dat apparaat zijn, waardoor de functie vooral geschikt was voor feestjes.

Door de nieuwe uitbreiding is de groepsfunctie ook geschikt voor virtuele feestjes waarbij vrienden 'samen op afstand' zijn. 

Profiteert Spotify van de lockdowns?

Spotify presenteert woensdag zijn resultaten over het tweede kwartaal. Het Zweedse bedrijf zou kunnen profiteren van de grotere vraag naar online-entertainment tijdens de coronalockdown in veel landen. 

Na het eerste kwartaal van dit jaar had Spotify wereldwijd 286 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarvan 130 miljoen abonnees. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify start met Premium-abonnement voor twee gebruikers

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore