Kapot scherm

Nieuwe OnePlus Nord-smartphone snel kapot bij buigtest

28 juli 2020 16:30

De nieuwe OnePlus Nord zou een stuk minder stevig zijn dan veel andere smartphones. Bij een kras- en buigtest door een beroemde YouTuber bleek het toestel snel kapot te gaan.

De test werd gedaan door Zack Nelson, die op zijn YouTube-kanaal JerryRigEverything vaker de duurzaamheid van telefoons test. Daarbij gaat hij toestellen ruw te lijf met scherpe objecten en probeert hij ze te buigen.

De krastest van de OnePlus Nord leverde weinig gekke resultaten op: het scherm lijkt gebruik te maken van Gorilla Glass dat tegen de meeste gangbare krassen beschermt en de randen kunnen iets sneller krassen dan verwacht door het gebruik van plastic.

Defect scherm

Bij de buigtest liep Nelson echter tegen een probleem aan. Wordt het toestel ruw naar voren gevouwen, dan breekt er al snel iets in de buurt van de volumeknoppen. Hierdoor is het scherm in één keer defect, ondanks dat het toestel verder nog goed functioneert.

Dat is volgens Nelson ongebruikelijk. "Bijna alle toestellen die ik test gaan tijdens dat proces niet kapot.". Hij spreekt daarom ook van een "structureel probleem" in het ontwerp van de smartphone.

Buigen in een broekzak

Nelson boog het toestel met flink wat kracht in zijn video. Hoewel de gemiddelde Nord-bezitter dat niet zomaar zal doen, wijst de test wel op mogelijke problemen bij langer gebruik van de telefoon. Raakt hij gebogen in bijvoorbeeld een broekzak, dan zou de smartphone ook kunnen breken.

Toch zou dat probleem niet onoverkomelijk hoeven te zijn: door een hoesje om de OnePlus Nord te doen, zou hij wellicht iets minder snel buigen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van