Elektrische auto's

Audi-ceo: 'Tesla loopt twee jaar op ons voor'

28 juli 2020 14:20 Aangepast: 28 juli 2020 14:21

Audi-baas Markus Duesmann is lovend over één van zijn grootste concurrenten: volgens hem loopt Tesla op een paar belangrijke punten voor op alle andere automakers.

"Op dit moment heeft Tesla grotere accu's, omdat hun auto's hier omheen worden gebouwd", aldus Audi-topman Duesmann. "Tesla loopt ook twee jaar voor op het gebied van computerkracht en software. Hetzelfde geldt voor zelfrijdende autosystemen."

Audi zou eerder dit jaar zijn gestart met een nieuw project binnen een bedrijf, waarbij wordt onderzocht hoe het bedrijf alsnog "snel en zonder bureaucratie" kan innoveren.

Automarkt last van corona

Het komt niet vaak voor dat een ceo van een autofabrikant toegeeft dat concurrenten op vlakken ver voorlopen. De Audi-topman was in zijn gesprek ook cynisch over de algehele automarkt, die volgens hem pas weer de verkoopcijfers van voor de coronacrisis evenaart in 2022 of 2023.

Audi staakte eerder dit jaar tijdelijk de productie van zijn elektrische auto E-Tron nadat er accuproblemen werden geconstateerd. 

Zelfrijdende Tesla

Tesla verwacht nog dit jaar met een auto te komen die volledig autonoom kan rijden. Volgens Tesla-baas Elon Musk is de ontwikkeling van de technologie bijna af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla's gaan autonoom door speciaal tunnelsysteem rijden

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van