Twitter

Trump weer boos op Twitter: 'Trending topics zijn illegaal'

28 juli 2020 13:52 Aangepast: 28 juli 2020 14:02
Donald Trump Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump is kritisch over de trending topics op sociaal netwerk Twitter, waar vaak negatieve berichten over hem in opduiken.

Daar doet de president zijn beklag over op Twitter. "Het is walgelijk om te kijken naar Twitter's zogenaamde 'Trending'-rubriek", schrijft hij. "Zoveel trends gaan over mij, maar ze zijn nooit positief."

Automatische laster

In het Trending-veld laat Twitter zien welke onderwerpen op dit moment het meest worden besproken. Dat gebeurt automatisch met behulp van een algoritme, zonder dat het sociale netwerk dit stuurt.

De president is er van overtuigd dat het om een lastercampagne gaat. "Ze zoeken naar alles dat ze kunnen vinden, maken het zo slecht mogelijk en blazen het op om er een trend van te maken."

'In strijd met wet'

De Twitter-functie zou volgens Trump in strijd met de wet zijn, al zegt de president niet welke wet precies wordt overtreden. 

De president vroeg op maandag aan de communicatiewaakhond FTC om nieuwe regelgeving op te stellen die bedrijven zoals Facebook, Twitter en andere techreuzen kan inperken, meldt CNN. Trump wil hiermee techbedrijven aansprakelijk stellen voor berichten die worden gewist en toegelaten op hun platformen.

Ruzie met Twitter

Trump is al langere tijd boos op Twitter. Het sociale netwerk markeerde in de afgelopen weken berichten van de president als 'gevoelig'. Daarnaast factcheckte het techbedrijf berichten van Trump die achteraf nepnieuws bleken te bevatten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oorlog tussen Trump en Twitter: meer dan een symbolische strijd?

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore