Nog meer mini

Ontwerper toont kleine iPad met dunnere randen

27 juli 2020 13:57 Aangepast: 27 juli 2020 14:27

Een nieuw ontwerpconcept laat zien hoe een nieuwe iPad mini er uit kan zien met het ontwerp van de recente iPad Pro's.

De tablet zou veel dunnere schermranden hebben, waardoor hij twintig procent kleiner is dan de bestaande iPad mini. Dat terwijl het huidige 7,9 inch-scherm gewoon wordt gebruikt. De tablet zou hierdoor ook beter in een (grote) broekzak passen.

Het zou het eerste herontwerp van de iPad mini in jaren zijn. De kleine tablet heeft op dit moment nog dikke randen en een vingerafdrukscanner in de homeknop. Die laatste wordt in het concept vervangen met een gezichtslezer in de rand.

De afbeeldingen werden gemaakt door Buzzfeed-productbaas Parker Ortolani, die daarmee wilde vormgeven hoe een toekomstige iPad mini er uit kan zien. Het is puur om mee te dagdromen: Ortolani werkt niet bij Apple en heeft geen invloed op nieuwe producten.

Tegelijkertijd zou het niet verrassend zijn als Apple een vergelijkbaar ontwerp ooit gebruikt. De dunnere randen zijn identiek aan die van de huidige iPad Pro's en Apple staat er om bekend vernieuwingen in de duurste iPads uiteindelijk in de goedkopere modellen te verwerken.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore