Dagenlang offline

Garmin start systemen weer op na dagenlange storing

27 juli 2020 12:11 Aangepast: 27 juli 2020 12:18

Garmin, de fabrikant van onder andere sporthorloges, is zijn systemen weer aan het opstarten na een storing van ruim vier dagen.

Dat bevestigt een medewerker van Garmin op Twitter. Op de statuspagina van de site zou meer informatie staan, maar die lijkt door de storing alsnog offline te zijn.

Omdat het systeem langzaam wordt opgestart, kan het nog enige tijd duren totdat alles weer naar behoren werkt. Het bedrijf heeft nog geen indicatie van de tijdsduur gegeven.

Vier dagen offline

De sites en apps van Garmin konden sinds donderdagochtend niet met de servers van het bedrijf verbinden, waardoor het onmogelijk was om bijvoorbeeld sportactiviteiten vast te leggen. 

Garmin zei tijdens de dagenlange storing niet wat de exacte oorzaak was.

Experts vermoeden dat het ging om een ransomware-aanval waardoor de systemen van het bedrijf op slot werden gezet. Aanvallers beloven de computers dan weer werkbaar te maken na het betalen van losgeld.

'10 miljoen dollar'

Volgens bronnen van BleedingComputer werd een losgeldbedrag van 10 miljoen dollar geëist. Gezien Garmin niks over de aard van de problemen wil zeggen, is het ook onduidelijk of het bedrijf dit bedrag zou hebben betaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Garmin zwijgt over oorzaak wereldwijde storing: 'Maar klantgegevens zijn veilig'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore