Ga naar de inhoud
Foutje

Outlook verwijdert al wekenlang e-mails door bug

Beeld © Getty

E-mailapp Outlook heeft al wekenlang een softwarebug waardoor sommige mails automatisch worden verwijderd bij een deel van de gebruikers.

Door de fout kan Outlook op sommige momenten vastlopen. Zodra dit gebeurt, worden er meteen drie of meer e-mails door de maildienst gewist. Het probleem lijkt zich te beperken tot de Windows-versie van Outlook.

Niet zomaar iedere mail verdwijnt bij een crash: het gaat alleen om berichten ontvangen door een account dat met het POP-systeem is ingelogd bij Outlook. Daarbij moet ook de 'Download Headers Only'-optie zijn ingeschakeld.

Sinds eind juni

De fout zit in Outlook versie 2006 build 13001.20266, die eind juni door de techreus beschikbaar werd gesteld. Microsoft merkte de bug twee weken daarna op en zegt sindsdien onderzoek te doen.

Er is nog geen update verschenen om het probleem in Outlook te verhelpen. Het is ook nog niet bekend wanneer een oplossing beschikbaar zal worden gesteld.

Downgraden

Getroffen gebruikers kunnen er wel voor kiezen om te downgraden naar een vorige versie van Outlook. Dat doen ze door in de Windows-zoekbalk 'run' te typen en daar het volgende commando in te voeren: 

C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\ClickToRun\officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.12827.20470